Päivän Epistola On uskallettava sanoa, kun vielä saa sanoa!

Itella homoilee!

Ti-tii-dit-tit-tit-tii! 

 

Viikonloppuna kuultiin Itellan julkaisevan syksyllä postimerkkejä suomalaisen homotaiteilija Tom of Finlandin (Touko Laaksonen 1920-1991) töistä. http://www.posti.fi/tiedotteet/2014/20140413_postimerkit.html  Tämä - kuten arvata saattaa - kirvoitti välittömästi tulikivenkatkuisen keskustelun sosiaalisessa mediassa.  Itselleni tuli mieleen ensisijaisesti seuraavat näkökulmat asiaan. 


1. En kiellä Laaksosen ansioita taiteilijana. Hän on omalla alallaan erittäin arvostettu maailmanlaajuisesti ja lisäksi hän on kokonaisen stereotyyppihahmon (äärimaskuliininen koppalakkihomo) luomalla vaikuttanut koko länsimaiseen populaarikulttuuriin. Poliisiopisto-elokuvat eivät olisi sama ilman ei-pidettyjen hahmojen harhauttamista menemään Blue Oyster-homobaariin. 

 Pelkästään viimeksimainittu on sellainen ansio, että kyllä siitä postimerkin ansaitsee. 

 

2. Ja muistetaanhan taas se suhteellisuudentaju.  Siis ihan totta. Valtionvelka, työttömyys, maaseudun autioituminen, pakkokuntaliitokset, eurokriisi, islamisaatio,  vanhustenhoito, mielenterveysongelmat, ynnä muuta, ynnä muuta, ynnä muuta.

Kuulostaako pahemmalta kuin kolme hintahtavaa postimerkkiä? 

 

3. "Mutta kun muslimimaat ja Venäjä suuttuu jos valtiollisessa postikuoressa homoillaan". EVVK. Ensinnäkin meillä on muitakin postimerkkejä ja toisekseen EVVK joku Suomen maine ulkomailla. Hittoako se kellekkään kuuluu, mitä Suomi tekee? Huolehtikoot omista asioistaan. 

Itse ainakin ajattelin lähettää heti syyskuussa Putinille fanipostia. :D

 

4. Kuka tahansa voi tilata Itellalta ns. "omakuvamerkkejä" tietyin rajoituksin. Näitä ovat mm. alastomuus ja päihteet. http://www.posti.fi/kortitjakirjeet/postimerkit/omakuvapostimerkki/?gclid=CO-fhvqZ3b0CFYELcwod-aQAcw

Miksi valtionyhtiö Itella saa tehdä merkkejä alastomuudella ja röökaamisella, jos tavikset eivät saa?  

 

5. Taannoin uutisoitiin kuinka Jääkäriliike ei ansaitse omaa juhlapostimerkkiä.  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/angry%20jaakarit-7744 Ymmärrän että kaikista "kivoista jutuista" ei ole mahdollista tehtä virallisia merkkejä, mutta jääkäriliike kuitenkin vaikutti äärimmäisen merkittävästi Suomen itsenäistymiseen.

Uskon että myös Touko Laaksonen arvosti itsenäisyyttä. Kyseinen maailmankuulu homoikoni palkittiin Jatkosodan aikana Vapaudenristillä ansioistaan ilmatorjuntaupseerina.   

 

 

PS. Jos jollain olisi myydä Poliisiopistot 2, 4 ja 5 VHS-muodossa alkuperäisillä kansilla, niin olisin kiinnostunut. (Muitakin kulttileffoja voi tarjota.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat