Päivän Epistola On uskallettava sanoa, kun vielä saa sanoa!

Valtio vihkiköön homoja - kirkko pysyköön heteroissa!

Olen aiemmassa kirjoituksessani sanonut kantani homoliittoihin olevan jyrkkä ihan sama. Tämä pätee edelleen. Oma elämäni ei tule muuttumaan merkittävästi suuntaan tai toiseen, käy lakimuutoksen suhteen sitten kuinka tahansa. Kannattajien nillitys mediassa kieltämättä loppuisi lain mennessä läpi, eikä tarvitsisi jatkuvasti vittuuntua suomalaisen homoliittokeskustelun tasosta uutisia lukiessaan. Vastustajien nillitys ei kyllä lopuisi, mutta empä usko että se loppuisi lain kaatumiseenkaan.

 

Asia olisi kaikkein selvin ratkaista sitovalla kansanäänestyksellä. Valtio on kansalaistensa summa ja jos se on enemmistön tahto, niin vihitään sitten vaikka Korkeasaaren paviaaneja. Ei olisi myöskään huono idea että juridinen vihkioikeus olisi ainoastaan valtiolla. Kaikki – niin heterot kuin homotkin – vihittäisiin maistraatissa ja erilaiset uskonnolliset yhteisöt vahvistaisivat tai olisivat vahvistamatta avioliittoja omilla menoillaan sen mukaan mikä niiden oma kanta sitten ikinä onkaan.    

 

Kirkkovihkimisen suhteen en kuitenkaan pysty muutosta hyväksymään. Siinä missä valtio on ainoastaan kansalaistensa summa, ovat uskonnolliset yhteisöt enemmän.  Jäsenten lisäksi uskonnoliseen yhteisöön kuuluu myös jumala tai jumalia joihin yhteisön jäsenet uskovat ja joiden tahdon mukaan he haluavat elää. Niin kauan kuin Suomen Evankelisluterilainen kirkko perustaa toimintansa Raamattuun ja niin kauan kuin Jumala ei lähetä mitään päivitettyä versiota - Raamattu 2.0:aa – kirkkovihkimistä on pidettävä tarkoitettuna ainoastaan heteropareille.  

 

 

p.s. Montako Miss Gay Finland-kilpailijaa tarvitaan vaihtamaan palanut lamppu? Mistä minä tietäisin. Ei vitsien keksiminen ole niin helppoa kuin äkkiseltään luulisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän opakonda kuva
Olli Suominen

"Niin kauan kuin Suomen Evankelisluterilainen kirkko perustaa toimintansa Raamattuun ja niin kauan kuin Jumala ei lähetä mitään päivitettyä versiota - Raamattu 2.0:aa – kirkkovihkimistä on pidettävä tarkoitettuna ainoastaan heteropareille. "

Minkä takia nimenomaan tätä homokysymystä tulee tulkita tiukan kirjaimellisesti kun muuten raamatun ohjeista kuitenkin luistetaan vailla huolen häivää?

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Jaa,että jyrkkä ihan sama..no eipä nyt näytä olevan.Harvinaisen naivi teksti,jopa perusuomalaisenkin tekemäksi.

Olavi Mansikka

eihän lakimuutos koske kirkkoa. ne tekee oman päätöksen kun tekevät. Mun mielestä kaveri oman mielipiteen perusteli ihan hyvin. Itse kyllä kannatan lakiehdotusta

Käyttäjän TuomoEpisOjala kuva
Tuomo Ojala

Hannu Valjakka. Ehkä olis pitäny alleviivata vielä selkeemmin ja käyttää vaikka jotain kivoja huomiovärejä ym. "kantani VALTIOLLISELLA PUOLELLA on..." tai "kantani SIVIILIVIHKIMISEEN on..." tai "kantani KIRKOLLISTA VIHKIMISTÄ LUKUUN OTTAMATTA on..."

Viimesen kappaleen olis voinu jättää sikäli pois että asia ei oo tässä kohden ajankohtanen. Tahdon2013:n tuomat muutokset ei (ymmärtääkseni) vaikuttais kirkolliseen vihkimiseen. Ajattelin kuitenki tuoda kantani julki myös siitä koska sama keskustelu tullaan ennen pitkää käymään myös luterilaisen kirkon piirissä.

Olli Laihonen

Naurettava kommentti - "jopa perusuomalaisenkin tekemäksi."

Aina perussuomalaisten jutuissa tai niihin jotenkin liittyvissä kommentit on tasoa "ei helvetti näitä persuja". Mitä kommentoisit, jos kirjoittaja olisi ollut vaikka kokoomuslainen?

Vähän laatua omiinkin juttuihis.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

En ymmärrä, miksi kirkko on sotkettu mukaan tähän lakikäsittelyyn. Kyse on nimenomaan maallisesta lainsäädännöstä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uskontoa sotketaan tähän härskisti koska härski kristillinen oikeisto käyttää uskontoa epätasa-arvon ja vanhojen hierarkioden ylläpitämiseksi. Kristilliselle oikeistolle ei mikään ole pyhää. Uskonnaolla on sille välinearvo. Uskonto onkin tehokas ase heikompia kohtaan.

Käyttäjän TuomoEpisOjala kuva
Tuomo Ojala

Kyse on tässä kohtaa maallisesta lainsäädännöstä mutta koska myös kirkoilla (ev.lut sekä ortodoksinen) on juridinen vihkioikeus niin sama keskustelu tullaan käymään myös kirkon sisällä. Halusin tuoda kantani myös tähän julki ja toivottavasti onnistuin siinä sotkematta asioita keskenään.

Toimituksen poiminnat