Päivän Epistola On uskallettava sanoa, kun vielä saa sanoa!

Avoin kirje anarkovassareille - Säästäkää edes hevoset

Huomenna on taas joulukuun kuudes ja kaivaudutte esiin koloistanne riehumaan kännissä naamarit päässä, koska yhteiskunta on paha ja kaikki pielessä.

Järkevät ihmiset pitävät mielenosoituksia joissa kannetaan kylttejä ja huudetaan iskulauseita, ei mielenosoituksia joissa rikotaan näyteikkunoita ja sotketaan paikkoja. Tämä saattaa jopa vaikuttaa siihen ajattelevatko ihmiset mielenosoittajilla olevan oikeasti jotain sanottavaa, vai ovatko he vain lauma perseileviä idiootteja.  

Epäilen tavoittaako tämä ketään ja jos tavoittaakin, epäilen vielä enemmän vaikuttaako tämä mitään. Minulla olisi teille silti pieni pyyntö. Voisitteko jättää tänä vuonna edes hevoset rauhaan? Elämänne varmastikkin on kurjaa, koska olette liian laiskoja tai tyhmiä tehdäksenne muuta kuin sossumasseilla ryyppäämistä ja ikkunoiden kivitystä, mutta ei kai se viattomien eläinten syytä ole?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Tuomo Ojala: "On uskallettava sanoa, kun vielä saa sanoa!"

Kun valitsee sopivan puolen, niin on lopultakin ihan kiva olla äänessä. Ei tarvitse pelätä sitä, että saa osakseen ihan niin paljoa vaikeuksia. Kontrollin suunta on poikkeuskausia lukuunottamatta hyvin selkeä.

Nojoo.

En minäkään alkaisi kovin helposti pieksämään hevosia, tai rikkomaan paikkoja. Ei ole rakentavaa viestintää.

Jos joku ei muuta osaa, eikä koe osaavansa hyödyttää mitenkään omaa eikä muiden asiaa, niin en tiedä osaanko ottaa vahvan tuomitsevaa kantaakaan. Mitäs sitä tuomitsemaan ketään. Tuo enemmän vaikka esiin esiintyviä hullutuksia.

Kyllä noita pikku rikoksia esiintyy. Narkkareita ja huono-kohtaloisia ei osaa selkeästi syyllistää, koska en usko siihen, että kivet vierivät itsekseen ylämäkeen. Poikkeukset vahvistavat enemmän odotusten kohtuuttomuutta tai epärealistisuutta. Siis näin.

En taida osata tarkastella pieniä törkymielenosoituksia mitenkään erityisemmin, tai tarkoitan, että voi olla sitä samaa laajasti, tosin eri muotoisena. Ehkä nuo rikkomiset ovat lievempiä, joskin selkeämmin erottuvampia.

Tai sitten tulisi varoa kärjistelyä ja ääriviestintää. Vaikea sanoa kärjistysten osuuksista, kun painetta voi luoda toisaalta hitaasti ja helposti, ja myös tehokkaammin. Eiköhän paineistetuin reagoi kuitenkin, joten siinä mielessä varma väylä jokaiselle, jonka ei tarvitse samaan joutua turvautumaan.

Ehkä mielenosoituksissa on kyseessä vääryydentunto ja tappiomieliala. Luulen, että sille on perustetta. Suurin peruste on siinä, että ylipäätään lähtee mukaan sellaiseen, jossa ei ehkä tulisi olla mukana. Vaikea tosin järjestää asioita siten, että on terveellä tavalla riippumaton muista, eikä tarvitse kokea olevansa kohtalon uhri, ja väärälle puolelle joutunut.

Pelimerkkituomiota ei voi oikein mitenkään kiistää, jos on tässä maailmassa jotenkin. Eikä se oman onnen seppyys ole muuta kuin klisee-hokema. Näitä on ollut kaikkina aikoina kohdistuneina heihin, joiden paheksunta ei aiheuta ristiriitaa.

Ehkä tietoisuus, tunne tai koenta paremmasta eettisyydestä voi antaa jotain perustetta toimia kyseenalaisesti. Kun välittämistä ei ole, miksi sitä olisi löydyttävä sieltä, missä on muutenkin vähän kaikkea, tai jotain _tilanteen_ _kannalta_ ratkaisevaa_.

Luulen, että kaikki on väärässä. Kuka enemmän, kuka vähemmän. Enemmän uskon itsekeskeisyyteen.

Asioiden järjestelytaidottomuus ja kovakorvaisuus on yleinen asiantila. Sen näkee helposti arjessa. Jos ihmisillä on selkeästi ote omiin järjestelyihin, asiat laitetaan saman tien kuntoon. Tällä periaatteella perustellaan yksityisiä yrityksiä. Vielä kun kansalaiset saisivat olemassaoloon yhtä vahvan tuen.

Vilkku-valo on ehkä eräs sopiva esimerkki. Luulisin, että suuri osa käyttää auton vilkkua, koska niin tulee tehdä, ja niin on opetettu. Kommunikaatiosta voi joku ehkä puhua, tosin opetetun kaukaisesti, mutta ei sitä ilmene niinkään yksinkertaisessa asiassa kuin tilannekohtainen liikenne. No, jonkin verran.

Sanotaan vaikka kaupan kassajonot, joissa ei ole erikseen vuorolappuja. Mahdoton tilanne hoitaa tilannetta kohtuudella, joten ei hoidella sitten kuin oma asia.

Kun järjestelyhaasteen tuplaa vaikka edellisistä, niin selvä, että solmuun mennään, koska osa myös tykkää siitä, siis voi edistää. Ainakaan yksinkertaisuutta ei kovin selkeästi haluta.

Välittämistä ei tarvitse, eikä mitään sen suurempia. Kunhan on sopivaa sujuvuutta ja helppoutta. Kaikki vaikeudet eivät ole usein niin se suuri este kuin luullaan. Pienet havainnot toimimattomuudesta voi syödä eniten.

Jos tämänkokoiseen joukkueeseen ei synny onnistuvaa kokemuspääomaa, niin kyllä se voi olla melkoista suossa tarpomista, siis fiilisten osalta. Kuinka moni oikeasti osaa odottaa kivan soljuvaa menoa? Eikö kaiken tule olla mahdollisimman raskassoutuista. Ei kai me muuta ansaita?

No, hyvää itsenäisyydenjuhlaa vaan kaikille itsenäisyyttä kokeville kansalaisille! Ja jos kokemusta ei synny, niin kyllä kai tilannetta voi yrittää jotenkin edistää. Parempi puhua vaikka näin räväkän vapaasti, ettei tartte vajota näyteikkuna-tason operaatioihin.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Jospa poliisit ovat tänä vuonna viisaampia.
Pamput, kypärät ja kilvet vaihdetaan poliisiautoon, josta jaellaan kaljakoreja, lenkkimakkaraa ja kertakäyttögrillejä.
Kyllä jengi näillä eväillä hiljenee.
Työväenlaulut muuttuvat yöväen lauluiksi.

Jonas Hellgren

Panem et circenses. Klassikko toimisi edelleen.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Hevosethan on helppo jättää rauhaan,jos poliisi jättää käyttämättä viatonta elikkoa ihmislaumassa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5
Kyllä. kyllä..... noinhan se on. Kuulema vaan on todettu kotimaassa ja ulkomailla, että ratsastava poliisi on tehokas mellakantorjuja.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Niin..ja koska se on tehokas,niin silloin se on myös muuttuu koskemattomuudesta nauttivasta mellakkavälineeksi.

No yhtä kaikki..

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Anarkistit, mellakoitsijat, järjestäytyneet rähinöitsijät ja muut ryhmään kuuluvat voisivat saada enemmän huomiota osakseen järjestämällä vaikka yleisen vahusten ja vanhainkodissa asuvien asukkaiden ulkoilutus- ja vierailupäivän.

Jonas Hellgren

Häh, pitääkö niiten vielä pieksää vanhuksetkin??

Toimituksen poiminnat