Päivän Epistola On uskallettava sanoa, kun vielä saa sanoa!

"Olen jihadisti, halaa jos et pelkää!"

YLE:n viikko sitten esittämässä "Kioski, social experiment"  ohjelmassa kuvattiin silmät sidottuina kadulla seisseitä miestä ja naista joiden kylteissä luki "Olen muslimi, jonka maailma on leimannut terroristiksi. Jos luotat minuut halaa!", "Suomalainen mies luotan sinuun." sekä "Suomalainen nainen luotan sinuun.".

Idea itsessään on hyvä, mutten voi olla takertumatta toiseen sitä toteuttavista henkilöistä. Maryan Askarista en löytänyt googlettamalla mitään erikoista, mutta Sadek Elwan on tunnettu ääri-islamisti. Hän on mm. Ajankohtaisen kakkosen Islam-illassa avoimesti sanonut olevansa jihadisti ja kehottanut nuoria lähtemään sotimaan ulkomaille. Lisäksi hän on ollut järjestämässä kohutun äärisaarnaaja Bilal Philipsin Suomen puhematkaa. Philips omaa maahantulokiellon muunmuassa Yhdysvaltoihin ja Englantiin. Philipsin mukaan avioliiton sisäistä raiskausta ei ole olemassa, kuolemanrangaistus on vaihtoehto homoille ja avionrikkojille eivätkä itsemurhapommitukset  ole itsemurhia vaan sotatoimia. 

Jo pelkästään näiden seikkojen valossa on syytä kyseenalaista YLE:n toiminta. Eikö Suomesta muka löydy kahta (2!) maltillista muslimia kuvattavaksi? Mikäli Sadek on valittu ohjelmaan tietämättä hänen taustoistaan ei voi kuin ihmetellä millaista taustaselvitystä YLE kuvattaviensa suhteen tekee, mikäli ylipäänsä tekee. Mikäli taas hänet on valittu ohjelmaan tietoisesti,  en voi kuin syvän raivon ja halveksunnan vallassa todeta valtiollisen mediayhtiön veljeilevän väkivaltaisen uskonnollisen ääriajattelun kanssa minun verorahoillani. 

"Olen muslimi, jonka maailma on leimannut terroristiksi." Yhyy. Niin makaa kuin petaa. 

 

Lähteet: 

http://kioski.yle.fi/omat/olen-muslimi-halaa-jos-luotat-video (Kioski) 

https:// (Islam-ilta. Sadek kohdassa 12.30-14.30)

http://www.hs.fi/kotimaa/a1396070396147 (Philips Suomeen)

http://www.theguardian.com/world/2010/dec/19/abdaly-luton-mosque-stockho... (Philipsin näkemyksistä)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Tuossa halal-halaamishommassa pisti silmään eniten sukupuolijako.

Entä jos "mies" olisi mennyt halaamaan musliminaista ja ilmoittanut, että on transsukupuolinen? Siitä olisi varmaan riemu revennyt.

Esa Niemi

Käsittämätöntä YLE:ltä ja valinta on kieltämättä erikoinen. YLE varmasti tuntee taustat, mutta tästä huolimatta valitsee näin.

Voisiko seuraavasssa ohjelmassa olla esim. muslimeille, että halaa homoseksuaalia tms. En usko, että tavallisia suomalaisia tarvitsee niin paljoa tässä paimentaa.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Toimituksen poiminnat